Контроль безпечності харчових продуктів та процесів

Наше підприємство на всіх етапах виробництва, пакування, транспортування чи зберігання має системи забезпечення безпеки продукції.

Загальним зобов’язанням ФГ “ЕКО БЕРРІ” у ланцюгу транспортування – є контроль безпечності харчових продуктів та процесів, за які підприємство відповідає. Загальні санітарно-гігієнічні норми ЄС вимагають, щоб виробники на всіх етапах розробляли відповідні процедури на основі принципів аналізу ризиків та критичного контрольного пункту (HACCP), тобто весь бізнес в ланцюжку повинен мати сертифікацію HACCP (або еквівалентну).

Наявність на підприємстві системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР – це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.


Наявність у підприємства сертифіката НАССР несе ряд переваг:

  • зростання довіри клієнтів до бренду та формування репутації виробника безпечної продукції;
  • сертифікат може бути інструментом маркетингу для збільшення обсягів продажів шляхом заохочення нових клієнтів та бізнес партнерів;
  • спрощення виходу на зовнішні ринки шляхом визнання відповідності безпечності харчових продуктів;
  • посилення конкурентоспроможності продукції за рахунок наявності міжнародного сертифіката.

Запровадження HACCP – це не додаткові вимоги для створення нових проблем виробникам, а світова виробнича практика забезпечення безпечності харчових продуктів.

Багато операторів ринку сподіваються, що придбавши «сертифікат про впровадження НАССР», вони зможуть працювати без проблем і надалі. Однак лише сертифікату недостатньо, тому що система має ефективно працювати на кожному етапі виробництва харчових продуктів.