Чорна смородина


Чорна смородина є однією з найулюбленіших ягід. Крім прекрасного смаку, чорна смородина дуже корисна для здоров’я організму. Завдяки цілющим властивостям, вона часто застосовується в лікувальних і профілактичних цілях.

Ягоди чорної смородини містять вітаміни В, Р, провітамін А (каротин до 3 мг%), пектинові речовини, фосфорну кислоту, ефірну олію, дубильні речовини, вітамін групи К, каротин, вона багата солями калію, містить солі фосфору і заліза.

Листя містять фітонциди, магній, марганець, сірку, срібло, мідь, свинець, ефірну олію і вітамін С. Що стосується вітаміну С, то тут чорна смородина – лідер серед інших рослин.

ЯК ЗАМОРОЗИТИ ЧОРНУ СМОРОДИНУ

Для того, щоб зберегти смородину і не пошкодити цілісність ягід в ході заморожування, слід дотримуватися нескладних правил:

  • середні і великі ягоди повинні бути в міру стиглими, сухими і без пошкоджень;
  • для заморожування сухим способом ягідний урожай краще не мити. Так смородина не набере зайвої вологи і відмінно збереже свою форму навіть після розморожування;
  • ягоди слід очистити від стебел, листків і мошок. Хвостики зазвичай не прибирають; визначіться з обсягами заготовок і виділіть потрібне місце в морозильній камері;
  • в залежності від вибору виду заморожування, знадобляться невеликі пластикові пакети або харчові контейнери малого обсягу;
  • оптимальний температурний режим для заморожування ягід: від -18 ° до -30 ° С.

Заготівля смородини на зиму методом заморожування забезпечує можливість ласувати смачними ягодами впродовж усього року

 

Це особливо важливо в період авітамінозу, коли наш організм потребує додаткової підтримки вітамінами і енергією.

Заморожена смородина практично повністю зберігає мікроелементи і вітаміни, що входять до її складу. Саме тому користь цієї ягоди переоцінити дуже складно.